Här sparar jag recept och annat jag testat så att jag aldrig någonsin ska tappa bort dem igen.
söndag 27 maj 2012
Smul till smulpaj
Ingredienser till en rätt stor form:
300g råsocker
200 osaltad smör
Vispa ihop i ett stort skål
175g vetemjöl
100g rågflingor
Blanda med fingrarna
http://brodpassion.se/?p=578
lördag 26 maj 2012
Amerikanska pannkakor
Ingredienser
150g mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk socker
2,5 dl mjölk
1 ägg
ca 2 msk smält smör
Rör ihop allt torrt.
Vispa i hälften av mjölken
Vispa i resten av mjölken och smöret
Vispa i ägget sist.
Stek i t.ex. plättlagg ett par minuter på varje sida på medelvärme.
Går bra att göra kvällen innan och stå i kylskåp över natten.
Källa: http://sotasaker.com/amerikanska-pannkakor
söndag 6 maj 2012
Mazarinbotten
Ingredienser
250g rumsvarmt smör
500g mandelmassa
250g ägg (ca 5 st)
50g mjöl
250g rumsvarmt smör
500g mandelmassa
250g ägg (ca 5 st)
50g mjöl
- Mosa ihop smör, mandelmassa och ett ägg
- Vispa med elvisp ned resten av äggen ett i taget
- Sikta ned mjölet och vänd försiktigt ned med slickepott
- Bred ut i form (ca 20x25 cm) på bakplåtspapper eller i smörad och brödad form.
- Grädda ca 20-30 minuter i 175grader.
Banangröt
Ingredienser (2-3 port)
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.5 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
1 mosad banan
4 dl vatten
salt
Mosa ihop allt och rör ut med vattnet.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kanel, råsocker och mjölk.
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.5 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
1 mosad banan
4 dl vatten
salt
Mosa ihop allt och rör ut med vattnet.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kanel, råsocker och mjölk.