Leta i den här bloggen

söndag 27 maj 2012

Smul till smulpaj


Ingredienser till en rätt stor form:

300g råsocker
200 osaltad smör
Vispa ihop i ett stort skål
175g vetemjöl
100g rågflingor
Blanda med fingrarna

http://brodpassion.se/?p=578

lördag 26 maj 2012

Amerikanska pannkakor


Ingredienser

150g mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk socker
2,5 dl mjölk
1 ägg
ca 2 msk smält smör

Rör ihop allt torrt.
Vispa i hälften av mjölken
Vispa i resten av mjölken och smöret
Vispa i ägget sist.
Stek i t.ex. plättlagg ett par minuter på varje sida på medelvärme.

Går bra att göra kvällen innan och stå i kylskåp över natten.

Källa: http://sotasaker.com/amerikanska-pannkakor

söndag 6 maj 2012

Mazarinbotten

Ingredienser
250g rumsvarmt smör
500g mandelmassa
250g ägg (ca 5 st)
50g mjöl


  1. Mosa ihop smör, mandelmassa och ett ägg
  2. Vispa med elvisp ned resten av äggen ett i taget
  3. Sikta ned mjölet och vänd försiktigt ned med slickepott
  4. Bred ut i form (ca 20x25 cm) på bakplåtspapper eller i smörad och brödad form.
  5. Grädda ca 20-30 minuter i 175grader.  

Banangröt

Ingredienser (2-3 port)

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.5 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
1 mosad banan
4 dl vatten
salt

Mosa ihop allt och rör ut med vattnet.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kanel, råsocker och mjölk.