Här sparar jag recept och annat jag testat så att jag aldrig någonsin ska tappa bort dem igen.
Leta i den här bloggen
söndag 27 maj 2012
Smul till smulpaj
Ingredienser till en rätt stor form:
300g råsocker
200 osaltad smör
Vispa ihop i ett stort skål
175g vetemjöl
100g rågflingor
Blanda med fingrarna
http://brodpassion.se/?p=578
lördag 26 maj 2012
Amerikanska pannkakor
Ingredienser
150g mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
3 msk socker
2,5 dl mjölk
1 ägg
ca 2 msk smält smör
Rör ihop allt torrt.
Vispa i hälften av mjölken
Vispa i resten av mjölken och smöret
Vispa i ägget sist.
Stek i t.ex. plättlagg ett par minuter på varje sida på medelvärme.
Går bra att göra kvällen innan och stå i kylskåp över natten.
Källa: http://sotasaker.com/amerikanska-pannkakor
söndag 6 maj 2012
Mazarinbotten
Ingredienser
250g rumsvarmt smör
500g mandelmassa
250g ägg (ca 5 st)
50g mjöl
250g rumsvarmt smör
500g mandelmassa
250g ägg (ca 5 st)
50g mjöl
- Mosa ihop smör, mandelmassa och ett ägg
- Vispa med elvisp ned resten av äggen ett i taget
- Sikta ned mjölet och vänd försiktigt ned med slickepott
- Bred ut i form (ca 20x25 cm) på bakplåtspapper eller i smörad och brödad form.
- Grädda ca 20-30 minuter i 175grader.
Banangröt
Ingredienser (2-3 port)
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.5 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
1 mosad banan
4 dl vatten
salt
Mosa ihop allt och rör ut med vattnet.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kanel, råsocker och mjölk.
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0.5 dl skrädmjöl eller dinkelmjöl
1 mosad banan
4 dl vatten
salt
Mosa ihop allt och rör ut med vattnet.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kanel, råsocker och mjölk.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)