Leta i den här bloggen

söndag 15 februari 2015

Maränger

Maränger

Ganska söta maränger som passar perfekt till marängsviss.

200 gram kylskåpskall äggvita, ca 7 stycken
2 tsk citronsaft, 10 gram
100 + 100 gram socker
200 gram florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan och citronsaft tills skummet börjar lyfta.
  3. Strö i 100 gram socker och vispa med stora tag eller på mellanhastigheten på elvispen/köksmaskinen.
  4. Strö i resten av strösockret under vispning. Öka till full hastighet och vispa tills det blivit ett fast marängskum.
  5. Sikta florsockret och vänd ner det i skummet med hjälp av en slickepott, färga ev marängsmeten.
  6. Spritsa ut maränger på bakplåtspapper.
  7. Grädda i 90 minuter (minst) tills de blivit helt torra. Låt kallna.