Ingredienser (2-3 portioner):
100g ägg (2 st medium)
150g durummjöl
nypa salt
skvätt olivolja
1. Häll ut mjöl i en hög och forma till vulkan
2. Knäck i äggen
3. Vispa äggen med gaffel
4. Vispa in lite av mjölet och häll i salt och olja
5. Jobba in resten av mjölet
6. Knåda minst 10 minuter
7. Plasta in och lägg i kylskåp minst en timme
8. Knåda tills degen är varm och elastisk
9. Dela i tre bitar och kavla ut till 1mm
10. Skär upp i önskad form
Här sparar jag recept och annat jag testat så att jag aldrig någonsin ska tappa bort dem igen.
Leta i den här bloggen
söndag 8 april 2012
Pasta med tomat- och smörsås
Ingredienser
2 burkar hela tomater (à 400g)
100g smör
1 lök delad mitt i tu
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och puttra i 20-40 minuter
2. Ta upp löken och kasta
3. Smaka av med salt och servera med pasta och riven parmesan
2 burkar hela tomater (à 400g)
100g smör
1 lök delad mitt i tu
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och puttra i 20-40 minuter
2. Ta upp löken och kasta
3. Smaka av med salt och servera med pasta och riven parmesan
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)