Leta i den här bloggen

söndag 9 februari 2014

Kladdkaka

Arlas originalrecept innan de ändrade det.



Ingredienser
  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 12 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Smält smöret i en kastrull. 
  3. Lyft av kastrullen från plattan. 
  4. Rör ner socker och ägg, blanda väl. 
  5. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. 
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. 
  8. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. 
  9. Låt kakan kallna. 
  10. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.