Leta i den här bloggen

söndag 11 mars 2012

Vaniljkräm

Räcker till en tårta, eller en sats vaniljbullar. Väldigt len och god och jag tror det beror på mixen av mjöl/maizena/potatismjöl.

Ingredienser:
400g mjölk 3%
1/2 vaniljstång
80g socker (53g + 27g)
1 ägg
1 äggula
16g vetemjöl (0.25dl)
6g maizena (2 tsk)
6g potatismjöl (2 tsk)

1. Värm mjölk, urskrapad vanilj, vaniljstång och 2/3 av sockret. Låt det koka ordentligt en stund.
2. Vispa resten av sockret, och övriga ingredienser ordentligt (handvisp räcker) i en bunke, så att det inte är några klumpar kvar.
3. Ställ av mjölken från spisen.
4. Häll under omrörning ner 1/3 av mjölken i bunken.
5. Ställ tillbaks mjölken på full värme och häll tillbaks innehållet i bunken under noggrann omrörning.
6. Vispa ordentligt tills konsistensen känns bra och häll sedan ner i ett annat kärl.
7. Plasta i kontakt och kyl snabbt.

Källa: brodpassion.se