Leta i den här bloggen

söndag 23 september 2012

Varm choklad

Ingredienser (2 port)

4 dl mjölk
50-100g choklad (allt från mjölkchoklad till mörk choklad går bra)
1 tsk vaniljsocker eller en bit vaniljstång

Koka upp mjölk och vaniljsocker/vaniljstång
När det precis börjat bubbla, så bryt ner chokladen i bitar och vispa om tills det löst sig.

söndag 16 september 2012

Inläggning av frukt

Koka sockerlag på 1000g vatten och 400g cassonadesocker.

Äpplen: Kärna ur och vänd i citronsaft.
Fikon: Koka med 1 dl cognac och en halv vaniljstång i sockerlagen.

Värm burkarna i 130-140 grader både före och efter.
Patentlock: Stäng direkt och låt stå kvar i ugn på eftervärme.
Skruvlock: Dra åt nästan helt så att lite luft kan pysa ut i ugnen. Dra åt ordentligt efteråt. Låt ej stå i eftervärme.