Ingredienser:
250g mjölk
500g vetemjöl
1 ägg
85g smör (smält)
20g jäst
10g salt
10g socker
1. Blanda ihop degvätskan (37grader) och knåda sedan ihop i ca 10 minuter
2. Jäs 1 timme
3. Lägg upp i smorda avlånga formar
4. Jäs 1 timme till
5. Grädda i 220 grader i 30-45 minuter
Här sparar jag recept och annat jag testat så att jag aldrig någonsin ska tappa bort dem igen.
Leta i den här bloggen
söndag 4 maj 2014
lördag 8 mars 2014
Karibisk Grillsås
Källa: http://www.alltommat.se/recept/Karibisk-grillsas-19427
Ingredienser
1 st lök
1 tsk kryddpeppar
1 krm muskot
3 tsk starkt paprikapulver, (jag tog rökt paprika)
2 msk olivolja
1 burk krossad tomat, (380 g)
1 dl vatten
3 msk farinsocker (jag tog mörkt muskovado)
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1. Skala och hacka löken. Fräs den med kryddpeppar, muskot och paprikapulver i oljan 3 min.
2. Tillsätt tomatkross, vatten, farinsocker, vinäger och salt.
3. Låt koka ihop under lock ca 15 min. Ta av locket och låt såsen småkoka ytterligare 5 min.
4. Mixa såsen i en blender eller med en stavmixer. Häll upp i en flaska eller på burk. Sätt på ett lock och förvara såsen kallt.
Ingredienser
1 st lök
1 tsk kryddpeppar
1 krm muskot
3 tsk starkt paprikapulver, (jag tog rökt paprika)
2 msk olivolja
1 burk krossad tomat, (380 g)
1 dl vatten
3 msk farinsocker (jag tog mörkt muskovado)
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1. Skala och hacka löken. Fräs den med kryddpeppar, muskot och paprikapulver i oljan 3 min.
2. Tillsätt tomatkross, vatten, farinsocker, vinäger och salt.
3. Låt koka ihop under lock ca 15 min. Ta av locket och låt såsen småkoka ytterligare 5 min.
4. Mixa såsen i en blender eller med en stavmixer. Häll upp i en flaska eller på burk. Sätt på ett lock och förvara såsen kallt.
söndag 9 februari 2014
Kladdkaka
Arlas originalrecept innan de ändrade det.
Ingredienser
Ingredienser
- 100 g Svenskt Smör från Arla
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull.
- Lyft av kastrullen från plattan.
- Rör ner socker och ägg, blanda väl.
- Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
- Låt kakan kallna.
- Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
fredag 3 januari 2014
Skuren marmelad (körsbärssylt)
Ingredienser
200g körsbärssylt
4 gelatinblad
1. Lägg gelatinblad i kallt vatten
2. Mixa körsbärssylten
3. Koka upp sylten
4. Krama ur gelatinblad och lägg ner i sylten
5. Låt koka 1 minut
6. Häll upp i form med bakplåtspapper.
7. Låt stelna några timmar.
Vänd i socker precis innan servering (annars smälter sockret).
200g körsbärssylt
4 gelatinblad
1. Lägg gelatinblad i kallt vatten
2. Mixa körsbärssylten
3. Koka upp sylten
4. Krama ur gelatinblad och lägg ner i sylten
5. Låt koka 1 minut
6. Häll upp i form med bakplåtspapper.
7. Låt stelna några timmar.
Vänd i socker precis innan servering (annars smälter sockret).
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)