Leta i den här bloggen

måndag 11 april 2011

Mördeg som går att kavla

Från www.brodpassion.se


Detta blir rätt mycket mördeg. Till en 20 cm paj gör jag en tredjedels sats.


Pâte sablée
300 g vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa bakpulver
150 g socker
150 g osaltat smör, kallt
60 g ägg

Hacka allt utom ägget till en smulig massa.
Arbeta in ägget precis så att degen blir smidig (inte för länge eller för hårt).
Låt vila minst 2 timmar i kylskåp. Helst ett dygn.

Knåda degen tills den känns smidig.
Mjöla bakbordet.
Platta till degen lätt.
Kavla en gång från mitten och utåt.
Rotera degen ett kvarts varv.
Kavla igen, rotera, etc, etc, tills degen är lagom tjock för ändamålet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar