måndag 2 januari 2012

Sockerkaka utan bakpulver

God och fluffig sockerkaka utan bakpulver. Lite mildare och finare smak än när man har bakpulver med.

Ingredienser
3 ägg (160g)
2.5 dl strösocker (225g)
2.5 dl vetemjöl (150g)
100 g smält smör
1 msk rivet citronskal, apelsinskal eller vaniljsocker
smör till formen
ströbröd eller riven kokos

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och ströa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt (några minuter).
Blanda i smör och smaktillsats.
Sikta ner mjölet och vänd in det.
Häll ner i formen.
Grädda 45-50 minuter.

Källa: http://lottabrinck.wordpress.com/2009/09/28/sockerkaka-utan-e-nummer/

13 kommentarer:

  1. Blir supergod. Går utmärkt att använda som bas till äppelkaka, fruktkaka etc.

    SvaraRadera
  2. Inge bra. Blev förvirrad halvvägs in och stoppade katten i ugnen..

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Blev akut sugen på sockerkaka, men har inget bakpulver hemma och sökte på nätet om det var möjligt att göra utan jäsnings effekt, som jag tror bakpulvret är till för. Men så extremt sugen på sockerkaka, så ska testa detta resept, men får bli blåbär som tillsats, har inte heller citron, vanlijsocker, apelsin eller kokos hemma.

    SvaraRadera
  5. Ska prov smaka är inne i ugnen nu

    SvaraRadera
  6. Blev otroligt god, faktiskt!

    SvaraRadera
  7. Har bakat den många gånger den är toppen god 😊👍

    SvaraRadera
  8. Tunn och torr. Tråkig.

    SvaraRadera
  9. Funka de om man tar socker istället för mjöl ? Kan ta kokos pulvär om de ska va som mjöl

    SvaraRadera
  10. Toppen recept har bakat den jätte många gånger 👍

    SvaraRadera
  11. Har gjort denna sockerkaka väldigt många gånger och hemligheten med att få sockerkakan luftig är att vis på äggvitan och sockret riktigt fluffigt innan resten av ingredienserna vänds i :)

    Dessutom så gör jag min sockerkaka med rågsikt och kokossocker istället för vanligt socker och den blir hur bra som helst varje gång :D

    SvaraRadera