måndag 2 januari 2012

Sockerkaka utan bakpulver

God och fluffig sockerkaka utan bakpulver. Lite mildare och finare smak än när man har bakpulver med.

Ingredienser
3 ägg (160g)
2.5 dl strösocker (225g)
2.5 dl vetemjöl (150g)
100 g smält smör
1 msk rivet citronskal, apelsinskal eller vaniljsocker
smör till formen
ströbröd eller riven kokos

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och ströa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt (några minuter).
Blanda i smör och smaktillsats.
Sikta ner mjölet och vänd in det.
Häll ner i formen.
Grädda 45-50 minuter.

Källa: http://lottabrinck.wordpress.com/2009/09/28/sockerkaka-utan-e-nummer/

2 kommentarer:

  1. Blir supergod. Går utmärkt att använda som bas till äppelkaka, fruktkaka etc.

    SvaraRadera
  2. Inge bra. Blev förvirrad halvvägs in och stoppade katten i ugnen..

    SvaraRadera