Leta i den här bloggen

tisdag 20 november 2012

Bœuf Bourguignon

Till 4-5 personer:

Till grytan:
1 kilo högrev
1 1/2 hg pancetta i bitar
1 morot skuren i stora bitar som lätt kan plockas bort
1 gul lök skuren i fina bitar
1 msk vetemjöl
1/2 flaska rött bourgognevin
1 msk tomatpuré
salt & peppar
3 vitlöksklyftor, finhackade
Några timjan och persiljekvistar ihopsnörda.
1 lagerblad
olja

Tillbehör:
smör
2 hg champinjoner
12 smålökar

Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa köttet noga. Stek på hög värme i olja i omgångar så att det blir brynt.
Blanchera stekpannan med rödvin och skrapa ut allt gott.
Fräs pancettan i en gryta tills fettet smält.
Fräs morötter och lök utan att de tar färg.
Lägg i kött och vätskan från stekpannan och strö över mjöl.
Rör runt ordentligt.
Lägg i vin och övriga ingredienser.
Koka upp och ställ in i ugnen.
Skala lökarna och fräs dem i smör och salt.
Lägg i kastrull med lock och ställ in i ugnen tillsammans med grytan.
Fräs champinjoner i smör, salt och peppar.

Efter 30 minuter: Ta ut lökarna.
Efter 2 timmar: Lägg ned lökar och champinjoner i grytan
Efter 2.5 timmar: Släng bort morötterna, kryddkvistarna och lagerbladet. Smaka av och servera.

Gott till: Potatispuré och cournichoner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar