Leta i den här bloggen

fredag 2 november 2012

Sablé Breton

Källa: http://www.brodpassion.se/2012/09/sommaren-pa-burk-in-i-skafferiet.html

Ingredienser:
40g äggula (ca 4st)
80g strösocker
110g vetemjöl
7g bakpulver
100g rumstempererat osaltat smör
3 stora nypor havssalt


1. Sikta mjöl och bakpulver över sockret och vänd in det rumstempererade smöret med fingertopparna tills degen känns torr och smulig som sand.
2. Blanda in äggulorna och arbeta degen lite till.
3. Pudra över lite mjöl och forma degen till en boll.
4. Tryck ut sablé bretondeg i en pajform klädd med smörpapper och grädda i 140° i 40–45 minuter. Ta ut pajen ur ugnen och tryck till hårt i pajens mitt med en plattbottnad skål eller liknande. Spritsa i vaniljkräm och dekorera med fina frukter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar