Leta i den här bloggen

söndag 10 april 2011

Buffalo Wings i ugn

Ingredienser:

1 pkt kycklingvingar (12-16 st)

Panering 1:
2 dl vetemjöl
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt

Panering 2:
300g smält smör
1 msk cayennepeppar
ljust muskovadosocker
vitvinsvinäger
salt

1. Häll ingredienserna för panering 1 i en förslutningsbar plastpåse eller burk.
2. Lägg i vingarna och skaka om tills alla är täckta ordentligt.
3. Skaka av överflödigt mjöl och lägg vingarna på en plåt på bakplåtspapper.
4. Ställ in i kylen (utan att täcka plåten) och låt stå minst 2 timmar (gärna över natten).
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Smält smöret och cayennepeppar i en kastrull som precis rymmer en vinge.
7. Smaken är nu ganska besk, så smaka upp det med socker, vinäger och salt.
8. Vänd vingarna i smöret och lägg upp dem på ett ugnsgaller.
9. Ställ direkt in vingarna i mitten av ugnen, samt en plåt under som fångar upp droppande fett.
10. Efter ca 45 minuter har vingarna en krispig yta och är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar