Leta i den här bloggen

måndag 4 april 2011

Risotto

Ingredienser (4 portioner):

olivolja
1.5 stjälk blekselleri, mycket finhackad eller mixad
1 gul lök, mycket finhackad eller mixad
2 bitar finhackad soltorkad tomat (torr, ej i olja).
1.5 dl vitt vin
4 dl avorioris
1 Hönsbuljongtärning
1-2 liter kokande vatten
50 g smör
50 g fint riven parmesan
Citron
salt

Fräs blekselleri, tomat och lök i oljan på mellanvärme i minst 10 minuter utan att det tar färg.
Häll i riset. Rör om då och då tills riset känns så hett att man knappt kan ta i det.
Häll i vinet, sänk värmen lite och låt koka upp.
När vinet sugits upp, så lägg i buljongtärningen och lite salt. Häll sedan på lite kokande vatten.
Rör om ofta för att dra ut stärkelsen ur riset, så att det blir krämigt.
Fyll på med mer vatten allt eftersom det kokar in och sugs upp.
När riset känns klart (tar 20-30 min), så lägg i smöret och parmesanosten.
Låt det bli varmt och smaka sedan av med salt, några droppar citron och kanske lite mer parmesan.

Jag serverade med fint skivad salladslök, räkor och toast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar