Till ca 3 dl sås:
Reduktion:
7 krossade vitpepparkorn
2-3 persiljestjälkar
2-3 hela kvistar dragon
4 små scharlottenlökar
3 msk fin vitvinsvinäger (gärna champagnevinäger)
1 dl vatten
4 små scharlottenlökar
3 msk fin vitvinsvinäger (gärna champagnevinäger)
1 dl vatten
1 knivsudd cayennepeppar
Sås:
Ca en msk reduktion
3 äggulor
150g smör
150g smör
Hackad persilja
Hackad dragon
Avsmakning:
Salt
Peppar
Reduktion
- Hacka löken och koka ihop reduktionen tills 2-3 matskedar vätska återstår.
- Sila reduktionen. (Reduktionen kan sparas i kylskåp om man vill förbereda).
- Smält smöret och ställ det åt sidan (det får inte vara för varmt när det blandas i senare).
- Häll vatten i botten av en kastrull och koka upp tills det precis börjar bubbla. Vattnet får inte koka mer än så.
- Ställ en glasskål över vattenbadet och häll i en msk reduktion.
- Vispa i en äggula i taget.
- Vispa hela tiden tills det tjocknat (ska vara vaniljsåslikt).
- Ta bort kastrullen från värmen.
- Häll ner smöret droppvis och sedan i en smal stråle i äggblandningen under noggrann vispning. Häll inte i bottensatsen av smöret.
- Blanda i hackad persilja och dragon.
- Smaka av med salt, peppar och ev mer reduktion.
- Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar