Leta i den här bloggen

fredag 26 augusti 2011

Kolgrillad hel kyckling


Till 4-6 personer.

Ingredienser:
1 st majskyckling på ca 1.8 kg

Rub:
1 msk mediummalt havssalt
1 msk (knappt) mediummald svartpeppar
1 msk brunt muskovadosocker
1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar

  1. Tänd en klotgrill med ca 2kg briketter (ska bli ett helt lager i grillen)
  2. Skär upp kycklingen i ryggen och fläk upp den, så att den blir "platt".
  3. Skär bort lösa skinnslamsor.
  4. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka torr.
  5. Gnugga in rub:en på båda sidorna ordentligt och låt stå tills glöden är klar.
  6. Bred ut glöden jämt och lägg på kycklingen med skinnsidan nedåt.
  7. Stäng locket och justera ventilerna så att det blir 150-200 grader i grillen.
  8. Vänd var 20:e minut tills den tjockaste delen av kycklingen är 69 grader (tar ca 60 minuter).
  9. Låt stå en stund och skär sedan upp i lagom bitar.
Gott med bearnaisesås till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar