Till 4-6 personer.
1 st majskyckling på ca 1.8 kg
Rub:
1 msk mediummalt havssalt
1 msk (knappt) mediummald svartpeppar
1 msk brunt muskovadosocker
1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk cayennepeppar
- Tänd en klotgrill med ca 2kg briketter (ska bli ett helt lager i grillen)
- Skär upp kycklingen i ryggen och fläk upp den, så att den blir "platt".
- Skär bort lösa skinnslamsor.
- Skölj kycklingen i kallt vatten och torka torr.
- Gnugga in rub:en på båda sidorna ordentligt och låt stå tills glöden är klar.
- Bred ut glöden jämt och lägg på kycklingen med skinnsidan nedåt.
- Stäng locket och justera ventilerna så att det blir 150-200 grader i grillen.
- Vänd var 20:e minut tills den tjockaste delen av kycklingen är 69 grader (tar ca 60 minuter).
- Låt stå en stund och skär sedan upp i lagom bitar.
Gott med bearnaisesås till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar