800g fläskytterfilé
Marinad:
1 del soja
4 delar rödvin
Pressade vitlöksklyftor efter smak
Glaze:
1 dl honung
1 msk finriven ingefära eller 1 tsk pulver
salt
peppar
soja
- Marinera köttet i plastpåse ca 1 timme (i kylskåp)
- Tänd upp grillen och se till att en del av grillen är fri från kol.
- Blanda honung och ingefära och smaksätt med lite soja, salt och peppar.
- Torka rent köttet och salta och peppra.
- Grilla köttet runt om över kolet så att de får en stekyta.
- Flytta till platsen utan kol, pensla på glaze och lägg på locket.
- Pensla på mer glaze med jämna mellanrum och vänd på köttet.
- Ta av köttet när det nått en innertemperatur på 68 grader
- Lägg i aluminiumfolie i 10 minuter. (Temperaturen stiger till 72 grader vilket är helt genomstekt. Plocka köttet vid 65 grader för att få ett mer rosa inre).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar