Leta i den här bloggen

torsdag 21 juli 2011

Marinerad fläskytterfilé med honungsglaze

800g fläskytterfilé

Marinad:
1 del soja
4 delar rödvin
Pressade vitlöksklyftor efter smak

Glaze:
1 dl honung
1 msk finriven ingefära eller 1 tsk pulver
salt
peppar
soja

  1. Marinera köttet i plastpåse ca 1 timme (i kylskåp)
  2. Tänd upp grillen och se till att en del av grillen är fri från kol.
  3. Blanda honung och ingefära och smaksätt med lite soja, salt och peppar.
  4. Torka rent köttet och salta och peppra.
  5. Grilla köttet runt om över kolet så att de får en stekyta.
  6. Flytta till platsen utan kol, pensla på glaze och lägg på locket.
  7. Pensla på mer glaze med jämna mellanrum och vänd på köttet.
  8. Ta av köttet när det nått en innertemperatur på 68 grader
  9. Lägg i aluminiumfolie i 10 minuter. (Temperaturen stiger till 72 grader vilket är helt genomstekt. Plocka köttet vid 65 grader för att få ett mer rosa inre).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar