Leta i den här bloggen

söndag 20 februari 2011

Spaghetti Carbonara

Jag har letat efter en Carbonara som är krämig och som inte innehåller grädde. Den här är den bästa hittills.

Källa: http://www.foodnetwork.com/recipes/tyler-florence/spaghetti-alla-carbonara-recipe/index.html

Ingredienser
500g spaghetti
2 tsk olivolja
1 pkt bacon (140g) skivad eller i kuber
4 finhackade vitlöksklyftor (ej pressade)
2 stora ägg
1-2 dl nyriven parmesan
Svartpeppar
En näve hackad persilja som garnering

Tillagning
Timingen är allt och det gäller att pastan är klar precis när såsen ska blandas ihop, så att äggen lagas (vill inte se rå äggvita i rätten).

Sätt på pastavatten och lägg i pastan när vattnet kokar.
Vispa ihop ägg (hela ägget) och parmesanosten i en bunke. Det ska vara en slät smet.
När det är 5 minuter kvar av pastatiden, så ska en stekpanna vara uppvärmd till drygt medelvärme.
Släng i bacon och låt det steka tills det blivit lite krispigt ca 3 minuter.
Lägg i vitlöken och låt steka ytterligare en minut.
Nu ska pastan vara klar, så häll av allt vatten. Om du vill kan du spara lite av vattnet för att späda ut såsen senare. Vattnet innehåller en massa bra stärkelse.
Lägg i pastan i stekpannan och rör runt ordentligt så att pastan får baconfett på sig.
Ta bort pannan från värmen (viktigt!) och häll i ägg och parmesanblandningen.
Vispa snabbt och ordentligt så att inte ägget stelnar och blir klumpigt (blir inte aptitligt, jag lovar).
Spä eventuellt ut pastan med det sparade pastavattnet tills det får en smidig konsistens. (Jag gjorde inte detta).
I med lite svartpeppar och salt.
Lägg upp pastan, häll över hackad persilja och servera.
Strö över mer parmesan, peppar och salt efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar