Leta i den här bloggen

måndag 30 maj 2011

Variant på Collard Greens

Källa: Gourmet nr 3 2011

6-8 portioner

4 vitlöksklyftor
300g kål (primörvitkål, pak choy, savoy, etc)
6 skivor bacon
1.25 dl kokosmjölk
4 msk soja
1 msk grovkornig, söt senap
3 msk olivolja
1 msk osaltat smör

  1. Stek bacon knaprigt och låt rinna av
  2. Koka upp kokosmjölk och soja i en kastrull och blanda i smulat bacon och senap.
  3. Skala och dela vitlöken och rosta den i olivoljan ca 10 minuter tills den är ljusbrun (får ej brännas vid).
  4. Plocka upp vitlöken ur oljan och släng den.
  5. Fräs strimlad kål i vitlöksoljan tills den börjar mjukna.
  6. Rör ner kokosmjölkblandningen och låt puttra ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar