Källa: Jamie Oliver
- Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en plåt.
- Skala (valfritt) och skär potatis i klyftor och lägg i en stekpanna.
- Fyll på med vatten så det täcker, salta och koka potatisen halvmjuk.
- Häll av potatisen i ett durkslag.
- Hetta upp olivolja i pannan och häll tillbaks potatisen i pannan.
- Skaka om potatisen så olivoljan sprids jämnt.
- Häll ut potatisen på plåten.
- Låt stå i ugn tills potatisen fått fin färg (20-30 min)
Variant 1: Vitlökssmak
I steg 5: Rosta några vitlöksklyftor några minuter i olivoljan, plocka sedan bort dem och häll sedan potatisen i pannan.
Variant 2: Rosmarin/citron
Lägg i en rosmarinkvist och citronskal tillsammans med potatisen i pannan och låt följa med in i ugnen.
Variant 3: Rosmarinsalt
Mortla rosmarin och salt tillsammans och sila det. Strö rosmarinsaltet över potatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar