Leta i den här bloggen

tisdag 31 maj 2011

Krispig klyftpotatis

En krispig klyftpotatis.

Källa: Jamie Oliver
  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en plåt.
  2. Skala (valfritt) och skär potatis i klyftor och lägg i en stekpanna.
  3. Fyll på med vatten så det täcker, salta och koka potatisen halvmjuk.
  4. Häll av potatisen i ett durkslag.
  5. Hetta upp olivolja i pannan och häll tillbaks potatisen i pannan.
  6. Skaka om potatisen så olivoljan sprids jämnt.
  7. Häll ut potatisen på plåten.
  8. Låt stå i ugn tills potatisen fått fin färg (20-30 min)
Variant 1: Vitlökssmak
I steg 5: Rosta några vitlöksklyftor några minuter i olivoljan, plocka sedan bort dem och häll sedan potatisen i pannan.

Variant 2: Rosmarin/citron
Lägg i en rosmarinkvist och citronskal tillsammans med potatisen i pannan och låt följa med in i ugnen.

Variant 3: Rosmarinsalt
Mortla rosmarin och salt tillsammans och sila det. Strö rosmarinsaltet över potatisen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar