Leta i den här bloggen

tisdag 14 juni 2011

Emmas rabarberchutney

Gott till t.ex. grillat fläskkött. Det går bra att använda sen, grön rabarber.

Källa: Allt om mat nr9/2011

Till ca 7-9 dl:
700g ansad rabarber (skalad)
2 gula lökar
6 dl strösocker
2 msk 12% ättiksprit
1 dl vatten
1 knapp tsk mald kanel
1 tsk gula senapsfrön
1 krm nymald vitpeppar
1 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver

1. Ansa och skär rabarbern i 1 cm bitar
2. Blanda alla ingredienser och låt småputtra i 45 minuter. Skumma av med hålslev då och då.
3. Häll upp på rena glasburkar. Lägg plast i kontakt med chutneyn så att det inte bildas kondens och mögel.

Håller sig ca 1 månad i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar