Leta i den här bloggen

söndag 26 juni 2011

Inlagda citroner

Hackas eller skivas och används som grilltillbehör (fisk eller kött) eller ingrediens i grytor.

Källa: Gourmet nr9/2011

Ingredienser:

1kg ekologiska citroner (ca 6 st)
1 röd chili
2 lagerblad
3 msk salt
4 msk socker
ca 1 liter vatten
  1. Sterilisera en 2-liters burk med lock.
  2. Skrubba citronerna, skär av ändarna och dela varje citron i sex klyftor. Peta bort kärnorna.
  3. Dela och kärna ur chilin.
  4. Lägg citroner, chili och lagerblad i burken och strö över salt och socker.
  5. Stäng locket och skaka försiktigt om burken.
  6. Häll på ca 1 liter vatten så att alla citronerna täcks. Lägg på en tyngd så att alla citroner hålls under vattenytan.
  7. Förvara mörkt och svalt i 3-4 veckor. Vänd burken några gånger under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar