Leta i den här bloggen

fredag 11 mars 2011

Boston Baked Beans

Goda och mustiga Boston Baked Beans. En aning söta, så nästa gång ska jag testa med lite mindre socker och sirap.


Ca 8 portioner.
Tid:
10 minuter dag 1.
4.5 timme dag 2, varav 4 timmar tid i ugnen.

Ingredienser:
450g torkade vita bönor

13dl vatten
0.5 tsk bakpulver

250g tärnat bacon eller stekfläsk
1 liten finhackad gul lök
0.8 dl mörk sirap
1 tsk salt
5 hårt packade msk muscovadosocker
1 tsk malda gula senapsfrön
0.5 tsk mald svartpeppar

Dag 1.
  1. Lägg bönorna i en 3-4 liters gryta med lock och häll på 2 liter vatten
  2. Låt stå över natten
Dag 2.
  1. Häll av vattnet
  2. Häll på 13 dl vatten och bakpulver
  3. Sätt ugnen på 150 grader med ett galler längst ned.
  4. Koka upp och låt sedan sjuda 10 minuter (se det kokar lätt över, så se upp!)
  5. Häll ut bönorna i ett durkslag över en bunke och låt dem rinna av. Spara spadet!
  6. Gör ren grytan och häll sedan i resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
  7. Häll i bönorna och rör om ordentligt igen.
  8. Lägg på locket och ställ in i ugnen.
  9. Släng inte ut det sparade spadet!
  10. Låt stå i ugnen 2.5 timmar
  11. Ta ut och häll i resten av spadet och rör om ordentligt.
  12. Ställ tillbaks i ugnen och låt stå 1 timme.
  13. Ta av locket och låt stå 30 minuter till i ugnen.
  14. Servera!

2 kommentarer: