Hemlagad gnocchi med t.ex. en enkel tomatsås är sjukt gott.
Den här filmen beskriver recept och teknik bra, även om man inte behöver så mycket prylar som han: How to Make Gnocchi
Jag gjorde dock Gnocchi efter det här receptet:
Ingredienser (till 2 jättehungriga eller 4 småhungriga):
750g mjölig potatis
2 äggulor
2-3 dl mjöl
salt
- Koka potatis med skal i saltat vatten
- Skala den och pressa den med potatispress eller mosa den.
- Rör snabbt ned äggulorna (det ska inte bli någon omelett däri)
- Rör ner drygt hälften av mjölet, så att det börjar likna en deg
- Häll ut på mjölat bord och jobba in mer mjöl tills degen är smidig. För mycket mjöl gör gnocchin för kompakt.
- Koka upp en kastrull med vatten och inte för snålt med salt.
- Sätt ugnen på 150grader och olja in en stor, djup tallrik eller gratängform.
- Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till 2 cm tjock rulle (en i taget).
- Skär i småbitar och lägg på en tallrik som visas på filmen.
- Häll ned ett lager bitar i kastrullen i taget och plocka upp dem när de flytit upp till ytan.
- Lägg bitarna i tallriken/formen och ha dem i ugnen under tiden resten av gnocchin kokas.
- Servera direkt...
Resultat:
Lite osalta gnocchi, eftersom man inte hade salt i degen. Men riktigt goda och bra konsistens.
Nästa gång ska jag testa filmens recept med ett helt ägg, mer mjöl och salt och peppar i degen.
Den här varianten måste testas också: http://www.tasteline.com/koksknep/mat/Gnocchi/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar