Leta i den här bloggen

onsdag 16 mars 2011

Renskav

God renskavsgryta från http://matalskaren.blogspot.com/2007/10/ntligen-recept-renskav-med-variation.html

Jag skippade svampen och lite annat och gjorde den så här:

Ingredienser: (ca 3 personer)
1 pkt halvtinad renskav 240g
75g skalad kålrot, fint skuren i tärningar
en halv lök, fint skuren i tärningar
3 finhackade enbär
en nypa timjan
1/2 tsk japansk soja (hade inte någon annan)
40g smulad getost
2 dl mellangrädde
salt
peppar
smör
rapsolja

  1. Stek enbär, kålrot och lök i rätt mycket smör och rapsolja på medelvärme, ca 10-15 minuter. Den ska inte få färg.
  2. Peta fräset åt sidan, lägg i mer smör och rapsolja, höj värmen och lägg i renskavet.
  3. Blanda ihop allt när renskavet tinat och låt puttra en stund till.
  4. Lägg i timjan och puttra en minut till.
  5. Häll på grädde och soja och låt koka ihop i ca 10 minuter.
  6. Lägg i getosten och låt den smälta någon minut.
  7. Smaka av med salt och peppar.
Till detta hade jag potatis- och palsternackamos och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar