Leta i den här bloggen

torsdag 10 mars 2011

Buttermilk Chicken

En riktigt god och mör buttermilk chicken.



Dag 1.

    Marinad:
    200g A-fil
    1 msk Worchester
    1 tsk salt
    1 krm vitlökspulver
    1 krm nymald kummin
    1 krm nymald svartpeppar
    1 krm cayennepeppar

    2 (små) färska kycklingfiléer

    1. Blanda ihop marinaden i en 1-2 liters bunke
    2. Skär loss innerfiléerna och dela resten på mitten så att filén inte blir så tjock (går fortare att steka den sedan)
    3. Lägg filéerna i bunken och rör om och se till att all kyckling är täckt av marinad.
    4. Marinera 12-24 timmar. Rör gärna om ibland.


    Dag 2.

    Ingredienser:
    60g vetemjöl (1 dl)
    1 tsk salt
    1 krm nymald svartpeppar
    Rapsolja till stekning
    1. Rör ihop mjöl, salt och peppar och lägg på ett fat
    2. Skölj snabbt kycklingbitarna i kallvatten och torka av dem lätt.
    3. Vänd sedan en bit i taget noggrant så att hela biten täcks av paneringen.
    4. Skaka av överflödet och lägg upp bitarna på smörgåspapper/bakplåtspapper och låt stå 15 minuter
    5. Häll upp olja i en panna så att det blir ett lager i botten (filéerna ska mer eller mindre friteras på ytan).
    6. Stek på medelhög värme tills filéerna är genomstekta. Vänd då och då. Jag stekte bitarna totalt ca 4 minuter på varje sida med plattan satt på styrka 7 av 9.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar