En riktigt god och mör buttermilk chicken.
Dag 1.
200g A-fil
1 msk Worchester
1 tsk salt
1 krm vitlökspulver
1 krm nymald kummin
1 krm nymald svartpeppar
1 krm cayennepeppar
2 (små) färska kycklingfiléer
- Blanda ihop marinaden i en 1-2 liters bunke
- Skär loss innerfiléerna och dela resten på mitten så att filén inte blir så tjock (går fortare att steka den sedan)
- Lägg filéerna i bunken och rör om och se till att all kyckling är täckt av marinad.
- Marinera 12-24 timmar. Rör gärna om ibland.
Dag 2.
Ingredienser:
60g vetemjöl (1 dl)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rapsolja till stekning
- Rör ihop mjöl, salt och peppar och lägg på ett fat
- Skölj snabbt kycklingbitarna i kallvatten och torka av dem lätt.
- Vänd sedan en bit i taget noggrant så att hela biten täcks av paneringen.
- Skaka av överflödet och lägg upp bitarna på smörgåspapper/bakplåtspapper och låt stå 15 minuter
- Häll upp olja i en panna så att det blir ett lager i botten (filéerna ska mer eller mindre friteras på ytan).
- Stek på medelhög värme tills filéerna är genomstekta. Vänd då och då. Jag stekte bitarna totalt ca 4 minuter på varje sida med plattan satt på styrka 7 av 9.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar