Leta i den här bloggen

måndag 21 mars 2011

Pulled Pork

Källa: Gourmet 2011/03

Ingredienser:
1 1/2 kg fläsksida (originalet hade välmarmorerad fläskkarré).
1 msk mald spiskummin
1/2 msk mald koriander
1 msk chiliflingor
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk svartpeppar
1/2 msk salt

1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Blanda ihop kryddorna (se till att alla klumpar av sockret är borta)
3. Skär bort svålen, men spara allt fett.
4. Gnid in köttet med kryddblandningen.
5. Lägg köttet i en ugnssäker form eller plåt med höga kanter. Täck över noga med aluminiumfolie, så att ingen luft kommer ut. Spänn inte för hårt, eftersom köttet kommer att dra ihop sig och bli lite högre mot slutet.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 timmar. Det är lätt att dra isär köttet med två gafflar när det är klart.
7. Sila spadet och spara det!
8. Lägg tillbaka köttet och häll över en del av spadet, sätt ugnen på 225 grader och grilla köttet (utan folie) i ca 30 minuter tills det fått en knaprig yta.

Jag serverade med stekt potatis, BBQ-sås och en bottenredd sås gjord av skyn. Gott!

Dagen efter gjorde jag mackor på hembakat vitt bröd, kött och sky värmt i mikron + en sked BBQ-sås. Godaste och saftigaste mackan på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar