Leta i den här bloggen

lördag 5 mars 2011

Chokladmaränger

Gott om man får äggvitor över.

Ingredienser:
100g dl äggvita
200g gram socker
30g gram god, mörk choklad
Grovt hackade hasselnötter

1. Plocka bort de vita strängarna från äggvitan
2. Ugnen på 130 grader
3. Vispa äggvita och socker i vattenbad till ca 55-60 grader (som jämförelse är det ungefär den temperatur som varmvatten har när det är som varmast ur kranen)
4. Elvispa tills det svalnat
5. Smält chokladen i mikro (låg effekt) eller i vattenbad och rör ner den i marängen.
6. Klicka ut på bakplåtspapper.
7. Strö över hasselnötter.
8. Grädda tills de är lite sega i mitten (beror på storlek). Matskedsklickar kanske tar 40-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar